Om krystallet og produksjonen

Enestående håndverk

Heritage Irish Crystal er et av svært få glassverk i verden som fremdeles bruker de samme tradisjonelle teknikkene som ble brukt for flere hundre år siden. Kvalitetsmessig er det kun et annet glassverk i Portugal som kan måle seg med kvaliteten på produktene. Masseprodusentene kutter ned på spesielle og tidkrevende prosesser som bevarer kuttdybden, og dyre råvarer som øker klarheten i krystallet.

Heritage Irish Crystal derimot har holdt fast på disse tradisjonene, noe som viser seg igjen i produktene. Som et eksempel vil et vinglass i krystall veie rundt 250 gram hos de billigere produsentene, mens et vinglass fra Heritage Irish Crystal veier nesten 500 gram! Mengden krystall er nødvendig for å kunne få de dype, skarpe kuttene som gir krystallet det fargespillet som skiller det fra mengden. Dessuten er krystallet fra Heritage Irish Crystal er håndlaget i alle ledd, fra blandingen av råvarer, til det ferdige produktet pakkes for levering.

Prosessen

Råvarene blandes og varmes i en ovn som i en lengre prosess lager flytende krystall. Glassblåseren former så krystallet ved hjelp av treverktøy for å gi det en jevn overflate. Ved hjelp av sitt trente øye gis krystallet en god tykkelse, noe som danner grunnlaget for det dype mønsteret og den unike diamantlignende glansen. Krystallet kjøles sakte ned fra over 1000 grader til romtemperatur, før det merkes med det ønskede mønsteret. Diamantskiven gjør jobben, men det er de dyktige hendene og håndverkerens trente øye som fører diamantskiven over den våte krystalloverflaten. Til slutt vaskes hvert produkt og den spektakulære glansen er et faktum.

Hvert eneste produkt blir derfor et unikt, enestående kunstverk.

Krystallet fra Heritage Irish Crystal er håndlaget i alle ledd. Denne korte videoen forklarer prosessen steg for steg, og viser hvordan krystallet blir produsert.